-babian.se

Nummer 8


Sandro Müntzing
Oles dagbok


Karolina Bång
Cowgirls


Johannes Torstensson
Skärtorsdag


Kolbein Karlsson
Dual papa


Anna-Klara Molin
Utan titel


Henrik Bromander & Hanna Petersson
Det jag såg


Nummer 8


Sandro Müntzing
Oles dagbok

Karolina Bång
Cowgirls

Johannes Torstensson
Skärtorsdag

Kolbein Karlsson
Dual papa

Anna-Klara Molin
Utan titel

Henrik Bromander & Hanna Petersson
Det jag såg


 
omslag

Godis från underjorden

Ett genomgående drag i min personlighet kan beskrivas med orden: ganska kräsen. Smal smak, kalla det vad man vill men det är bara så att jag gillar få saker helt enkelt.

Till exempel så ritar jag med endast två typer av pennor, från samma tillverkare som mitt suddgummi. Upphovsrätten till musiken i min Ipod delas upp bland ett fåtal fattiga artister. Daglig dos internetsurf bedrivs på fyra utvalda webbsidor, ibland fem. Av alla uppsjöns mejeriprodukter på marknaden gillar jag egentligen bara glass och chokladmjölk. Den enda gruppen av barn som attraherar mig är tjocka skolpojkar. Jag tycker bara om nordiska djur, några få av mina vänner och ungefär 20 olika serietecknare.

babian.se nr 8 innehåller serier gjorda av serietecknare från den underjordiska karamellkungens godispåse. Fritt från otillåtna färgämnen, cancerframkallande smakestrar och konstgjorda sötningsmedel. Det här är serier jag läser klockan tre på natten ätandes en skål med Fruit Loops med tv-serien "Cheers" i bakgrunden. Det här är serier jag inspireras av och snor stilen från när min egen brister. Det här är bra serier. Bra serier, ska det vara så mycket begärt att ha tillgång till?

Medverkande i det här numret kan vara lite svåråtkomliga. Inte för ofta publiceras deras serier "över jord" i serietidningar, dagspress eller ens på Internet. Utan i små svartvita fotostatkopierade fansin, tryckta i begränsade upplagor till priset av en liten sur kaffe latte från ett svettigt Espresso House i stan. Jag säger skit i den där pappmuggen blaskkaffe och skicka pengarna på posten istället och få ett fansin med fantastiska serier, jag svär det är värt det.

Hanna Petersson
Gästredaktör


babian.se nummer 8, november 2007
Omslag av Hanna Petersson
Gästedaktör: Hanna Petersson
babian.se grundades av Mikael Sol och Adam Boman.
© Copyright 2007 babian.se och respektive upphovsman

->