babian.se
 
två

Holy Cow

Kor. Ett sånt känt djur, men vänta, vad är kor för djur egentligen? Om de är kor, vad är då tjuren? Tjuren är ju ingen kossa!

Nu kanske ni undrar varför jag dillar om kor i den här ledaren, men ärlig talat, finns det något mer viktigt än kor?

Jag (Mikael) äter kor. Det kan man tycka är dåligt. Adam äter inte kor. Adam är typ vegetarian, men jag tror han dricker komjölk. Det gör inte jag. Jag är laktosintolerant. Jag tycker inte att det är fel att dricka komjölk, men jag tycker att det är lite snuskigt. Mjölken kläms ut ur de där äckliga spenarna.

Nä, jag mjölkar hellre en tjur. Tjuren skulle nog tycka att det var skönt.

I Indien äter man inte ko. I Indien så är kon helig. De har en särskild ko-dag där alla korna får gå loss på marknaderna och äta allt de kommer över.

Nu vet jag inte hur sant det är. Jag såg det på en Discoverydokumentär.

I det här numret så förekommer faktiskt några kor! Som ni ser så har vi en ko på omslaget, magnifikt illustrerad av Bitte Andersson. Hon har gjort serien "Särlingar" till det här numret som kan spotta hela tre olika kor i (fast en kanske är en tjur, men nu tycker jag inte att vi ska vara så där genusorienterade)!

Som ni har lärt er nyss så äter jag alltså kor och det vanligaste formatet som jag träffar på kor i är det formatet som har en betydande roll i Sebastian Nybergs serie "Terror-Bob".

Avslutningsvis vill jag säga att kor och tjurar är nötkreatur. I alla fall enligt Wikipedia, och de har alltid rätt...

/Mikael Sol


babian.se nummer 2, mars 2006
Omslag av Bitte Andersson
Redaktion: Adam Boman och Mikael Sol
© Copyright 2006 babian.se och respektive upphovsman